Piet Schoen
Merk 4
8711 CL Workum / Warkum
tel. 0515 - 54 12 31
"Fyftich jier lyn"
Friese thema's van de landschapschilder

Piet Schoen

30 juni - 1 november 2002

Piet Schoen bezig met een gezicht op Workum in zijn atelier in de Workumer waag waar nu zijn schilderijen hangen.
Getekend door zijn collega Jopie Huisman in 1945.

In de dertiger jaren is Piet Schoen in Workum komen wonen. Hij trouwde met Jitske Gaastra en woonde boven de boekhandel-drukkerij van zijn schoonvader. Hij werkte als plateelschilder bij de firma R. de Boer en Aurora. Schilderen was zijn liefhebberij en de bovenzaal van de waag was zijn atelier. Zijn collega en vriend Jopie Huisman vereeuwigde Piet op deze plaats op het doek. Dit schilderij hangt nu in het Jopie Huisman Museum.

Piet Schoen had samen met Jopie Huisman en Johan Kemker als leermeester Johannes Elzinga. Samen vormden ze een studiegroep. In de werkkamer van Piet kwamen ze samen. Dit was aan it Súd (nu het pakhuis van Robijns).

Direct en indirect na de oorlog was er veel vraag naar de schilderijen van Piet Schoen en ontstond er een wachtlijst. Boerderijen, het friese landschap en de meren waren de onderwerpen. Deze schilderijen hingen in Museum Warkums Erfskip (in de waag), Merk 4 en in de Bistro De Waegh, Merk 18.Gezicht op Workum

it Djippe Gat aan de Aldedyk, ontstaan tijdens de dijkdoorbraak in februari 1825

"De Stad Workum" in de Trekvaart met de Oliemolen27-05-2009

Geachte heer/mevrouw,

Door het overlijden van mijn moeder ben ik in het bezit gekomen van een schilderij uit 1946 gesigneerd door Piet Schoen: gezicht op Workum.
Kunt u mij informatie verschaffen over de echtheid van het schilderij.
Ik zag op uw site dat er een schilderij van Jopie Huisman is, waarop Piet Schoen dit betreffende doek schildert. Als bijlage stuur ik u een foto van het schilderij.

In afwachting van uw antwoord,

met vriendelijke groet,
Jaap Bruins
j.f.bruins@home.nl


10-10-2006

Dear Sir or Madam

Not so long ago, I bought a painting signed by Piet Schoen and I am wondering if someone could help me out with some of the history of this painting and if possible a price, this is for insurance purposes.

I am anxiously waiting for your reply

Thak you very much

Your Very Truly
Ted Wouterse
begro@shaw.ca

24-7-2005

Enige tijd geleden heb ik een schilderij gevonden achter een spiegel, die ik al langere tijd in huis heb. Hierop staat een afbeelding van een man met een snor, in pak met een donkere achtergrond. De witte vlek is een kleine beschadiging op het schilderij.

Het schilderij is gesigneerd door P. Schoen en volgens mij in 1958.

Met vriendelijke groet,

Saskia Molendijk
sdmolendijk@hotmail.com
4-4-2005

Wij hebben thuis een schilderij hangen van Piet Schoen. Nou lijkt het ons wel leuk om te weten waar dit is gemaakt?? Ik had ook al eens een keertje wat hierover in het gastenboek geschreven, maar toen kon ik nog geen foto's versturen. Ik hoor graag uw reactie!!
Alvast bedankt

Groeten,

Elvera Mosterman
moste411@planet.nl


5-1-2004

Ik heb sinds kort een schilderij in mijn bezit. Dit doek is gesigneerd met Piet Schoen.

Mijn vraag is of dit schilderij echt is en wat de waarde in dat geval zou zijn.
    
Ik begrijp dat u aan de hand van de bijgevoegde foto niet alles kunt zien maar wellicht kunt u een schatting geven. De afmeting van het schilderij is 70 bij 50 cm. Er staat verder geen titel op.

Met vriendelijke groet
    
Fred van Gijzel
fred.vangijzel@home.nl